Menu
Sepetiniz

Soğuk Sıkım Yağlar

Soğuk Sıkım Yağlar

Soğuk Sıkım Yağ Nedir, Nasıl Elde Edilir?

Soğuk sıkım yağlar, soğuk pres denilen bir yöntem kullanılarak bitkilerden çıkarılır. Uçucu yağlar gibi yüksek ısıda buharlaşmasına izin verilmeyen soğuk sıkım yağlarda ezme işlemi uygulanır. Suyla ya da ısıtılarak doğru kıvama getirilen bitkiler, iyice ezilerek içindeki yağın çıkarılması sağlanır. Soğuk sıkım yağlarda önemli olan konu, kullanılan bitkilerin doğru zamanda toplanmış olması ve kaliteli mahsulden elde edilmesidir.  Zeytinyağı, bıttım, çörek otu, incir çekirdeği, hindistancevizi, kantaron ve kabak çekirdeği yağı en çok kullanılan soğuk sıkım yağlardır.

Soğuk Sıkım Yağların Faydaları Nelerdir?

Doğal bitkilerden ve doğal yöntemlerle elde edilen soğuk sıkım yağlar, insan sağlığının korunması için oldukça önemlidir.

Bilinen bazı faydaları şu şekildedir:

  • Kalp-damar sağlığı açısından idealdir.
  • Kandaki kolesterol oranlarını dengeler.
  • Böbrek ve karaciğer başta olmak üzere tüm organları korur.
  • Sindirim sistemi sorunlarını giderir.
  • Cilt ve saç bakımında oldukça etkilidir.
  • Enfeksiyonu tedavi eder.
  • Mantar ve bakterilere karşı doğal koruma sağlar.
  • Kanser önleyicidir.

Soğuk Sıkım Yağlar Nasıl Kullanılır?

Soğuk sıkım yağlar beslenmenin bir parçası olarak kullanılırken kozmetik için de oldukça olumlu sonuçları vardır.

Bazı kullanım şekilleri şunlardır:

  • Gündelik sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak salatalarda ve yemeklerde kullanılır.
  • Yoğurt veya çiğ sebzelerle ara öğün olarak tüketilebilir.
  • Saç ve saç dersinin bakımında, özel maskeler veya şampuanların içine eklenerek kullanılır.
  • Cilt bakımında ve akne, egzama gidi sorunlarda direk cilde uygulanabilir.

Bazı soğuk sıkım yağların ısı değerleri önemli olduğundan kızartma veya yüksek ısı gerektiren yemeklerde kullanılmaması önemlidir. Ayrıca aşırı tüketilmesinden kaçınılmalıdır.

Yabani bir fıstık türü olan bıttım, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde üretilen bir bitki..
57,00TL
Ceviz yağı, bitki (juglans regia nut) meyvelerinin, herhangi bir ısı veya kimyasal iş..
38,00TL
Çörek otu yağının faydalı olmasının asıl sebebi, çörek otunun içeriğinde bulunan üç t..
57,00TL
Hindistan cevizi yağı, bitkisinin (cocos nucifera) çekirdek ve meyvesinin kurutulmuş ..
56,00TL
Hindistan cevizi yağı, bitkisinin (cocos nucifera) çekirdek ve meyvesinin kurutulmuş ..
65,00TL
Hint yağı, bitki (ricinus communis) çekirdeklerinin, herhangi bir ısı veya kimyasal i..
44,00TL
İncir çekirdeği yağı, dut ağacı familyasına bağlı olan incir ağacı meyvesinin çekirde..
88,00TL
Jojoba yağı, bitki (simmondsia chinensis) tohumlarının herhangi bir ısı veya kimyasal..
72,00TL
Sarı renkte çiçek açan kabak bitkisinin (cucurbita pepo) çekirdeklerinden soğuk sıkım..
49,00TL
Çikolataların vazgeçilmezi olan kakao yağı, insanlık tarihinin en eski gıda maddeleri..
49,00TL
Kantaron diğer adıyla kılıç otu, mayasıl veya kan otu gibi isimlerle de bilinir. Kant..
43,00TL
İnsanlık tarihi boyunca 6000 yıldan uzun süredir kullanılan keten tohumu, dünyanın en..
39,00TL
Zeytinler Eylül-Ekim aylarında henüz yeşil iken zedelenmeden, titizlikle toplanır ve ..
139,00TL
Zeytinler Eylül-Ekim aylarında henüz yeşil iken zedelenmeden, titizlikle toplanır ve ..
449,00TL
Gösterilen: 1 ile 14 arası, toplam: 14 (1 Sayfa)